Startup inom elbilsladdning tar hjälp med helhet

Clean Charge är ett nyetablerat företag verksamt inom elbilsladdning. Bolaget erbjuder ett brett urval av laddare: från laddboxar till snabbladdningsstationer. Kundgruppen består både av privatpersoner och företag. Huvudsakligt fokus är lösningar för företag och bostadsrättsföreningar med högre krav på prestanda. Företaget säljer laddningsprodukter från välkända varumärken som Zaptec, Wallbox, EO samt Ecotap.

Clean Charge kontaktade Mediakoncept med en idé om att starta ett nytt laddningsföretag som ska särskilja sig på följande sätt:

  • Tydlig nisch mot större och mer robusta lösningar än konkurrerande bolag
  • En ”start till mål-approach”. Clean charge vill erbjuda ”nyckelfärdiga lösningar”

Målsättningen är att över tid också kunna erbjuda en serie egenutvecklade produkter och betalsystem för att kunna kundanpassa produkten ytterligare.

Mediakoncepts arbete

Inledningsvis behövde företaget en ny logotyp som skulle andas energi, laddning och innovation. Vår rekommendation var att låta oss ta fram en design i 3D för att skapa något annorlunda och unikt som sticker ut. Symbolen representerar en energikärna som snurrar och laddar, samtidigt som den gröna färgen står för energi och hållbarhet.

Logotyp-design

Mediakoncept fick i uppdrag att ta fram en modern och fräsch hemsida med mycket utrymme för företagets miljöfokus. Sajten är en e-handel med välutvecklade produktmenyer och produktundersidor med flertalet tillval. En kund ska direkt på produktsidan kunna modifiera sin produkt gällande följande parametrar: 50% skatteavdrag, färg, sladdlängd.

Produktundersida-ehandel
Produktmeny-ehandel

Resultatet blev en konkurrenskraftig e-handel med en unik profil rustad för att etablera sig som ett självklart alternativ inom elbilsladdning.

Sidan ser ni här: www.cleancharge.se

Fler nyheter

Enomic fönster förnyar sin profil och ser ljust på framtiden
Företaget har en stor erfarenhet med över 35 år i fönsterbranschen, vilket man inte kan säga om alla fönstertillverkare. Enomic var också bland pionjärerna i Sverige att…
Case: VST Nordic
VST Nordic är en totalentreprenör specialiserad på stombyggnad. Huvudkontoret ligger i Norra Sköndal i södra Stockholm. Företaget har genomfört mängder av spännande projekt. Allt ifrån flerbostadshus till…
Kundberättelse: Aitech
Aitech är ett automationsbolag från Halmstad som arbetar med robotteknik och elektronik med målet att effektivisera industriföretags produktivitet. Företaget är också officiell systempartner för en av världens…
Nytt hemsideskoncept åt MaxiDoor ståldörrar
MaxiDoor tillverkar branddörrar, säkerhetsdörrar och stålpartier i Frövi, strax utanför Örebro. Företaget tar fram helhetslösningar med en specifik säkerhetsnisch. De erbjuder allt ifrån nykonstruktion och formgivning till…