Bli förstahandsvalet på er marknad via SEO Örebro

Vill ni förbättra er organiska Google SEO placering?Skapa nya affärsmöjligheter genom ökad synlighet

Google används idag dagligen som primär metod för att hitta nya produkter och tjänster. En hög organisk Google-placering har idag ett väldigt högt marknadsvärde i de allra flesta branscher.

Inför en SEO-strategi och märk skillnaden

Vi är en SEO-byrå lokaliserad i Örebro, men vår verksamhet har inga geografiska begränsningar. Vill ni ta vara på bolagets potential, öka antalet besökare på er hemsida och därmed antalet nya förfrågningar? Då kan sökmotoroptimering vara svaret.

Vilken placering ert företag har bland Googles sökresultat baseras på en rad olika faktorer. I grunden handlar det om att Google vill leverera de bästa tänkbara och relevanta sökresultaten för den som söker.

Ett företag som har hundratusentals besökare månatligen är troligen ett bättre sökresultat för den genomsnittlige kunden, jämfört med ett företag med ett dussin besökare varje månad. Många skulle exempelvis också hålla med om att det är en bra idé att ditt lokala sjukhus kommer högt upp på sökningen “sjukhus” i din stad.

Med kännedom kring hur Google arbetar när de rankar hemsidor i sin sökmotor, kan vi framgångsrikt skapa en hemsida och länkar på ett sätt som ökar er organiska placering och rankar er högt.

SEO-Örebro

Skillnaden mellan SEO och Google Ads – SEO Örebro

En av de vanligaste frågorna vi som marknadsförare får bland annat är vad som skiljer de två metoderna åt. Slutmålet är givetvis detsamma, att synas på google högre upp bland sökresultaten och få nya förfrågningar eller bygga sitt varumärke. Så, vad är skillnaden mellan dessa typer av digital marknadsföring?

Google Ads

Kortfattat är Google Ads en form av köpt annonsutrymme, vilket innebär att du som annonsör betalar per klick. Det finns många fördelar med den typen av annonsering, några korta argument är:

  • Snabbare resultat
  • Kan vara mer kostnadseffektivt
  • Topp 1-4 är vanligen PPC annonser
  • Högre anpassningsgrad
  • Lättare att mäta & optimera via bl.a. Google Search Console

Läs mer om Google Ads här (SEO Örebro)

Örebro Slott
Vad är då SEO?

SEO är en förkortning av Search engine optimization, eller på svenska “sökmotoroptimering”. Det är optimering av sin hemsidas organiska trafik bland sökresultaten på Google och andra sökmotorer. Dessa ligger ofta under både de betalda Google Ads annonserna och i vissa fall även under de lokala Google Maps resultaten.

Tekniken gällande att lyckas implementera Google’s bästa rankingfaktorer för att uppnå riktiga resultat inom SEO är komplex och kräver kunskap inom kod, skrift och analys för att nämna några hörnstenar.

Vad krävs för att få en topplacering och bäst SEO?

Alla företag börjar sitt marknadsföringsarbete på olika nivåer. Det är viktigt att också förstå att SEO jämfört med PPC annonsering är ett mer långsiktigt arbete där resultaten sällan uppenbarar sig över en natt.

Med vår SEO-strategi kan du som kund räkna med att börja se resultat inom några veckor upp till tre månader eller mer, beroende på konkurrensen för ditt specifika sökord. Vilken placering du innehar idag beror mycket på hur länge din verksamhet och hemsida funnits samt hur aktiv du varit på din sida och andra sociala medier.

En självklar affär

Oavsett storleken på ditt företag och om du redan har en bra placering eller inte ens går att hitta på någon sida – är vår bestämda uppfattning att vi kan hjälpa dig till en lönsam SEO investering.

Genom korrekt uppbyggnad av samtliga SEO-aspekter kan teknisk on page SEO ge goda resultat på sökord med mindre konkurrens. Teknisk SEO är även en absolut nödvändig grundpelare för att få optimala resultat vid arbete med t.ex. länkar, så kallad off page seo.

Länkar är viktigt dels för att via t.ex. branschforum driva in rätt typ av besökare, men också för att hjälpa Google förstå vilka tjänster och inriktningar ditt företag ska synas under. Ännu viktigare inom seo är att via länkar är att öka din domäns auktoritet gentemot dina konkurrenter.

Ta kontakt med oss för att ta reda på med!

Behöver du hjälp?

Ring oss

Klicka för telefonnummer

Tel

Förfrågan

Få offert

Kontakt

Maila oss

info@mediakoncept.se

Mail