Örebro
Ansök senast
Löpande
Omfattning
Heltid
Arbetsområden
Design, Programmering

WordPress-webbutvecklare

WordPress-webbutvecklare sökes

Är du duktig på WordPress-programmering och brinner för webbdesign? Söker du en varierande tjänst där du kan få användning för dina färdigheter? Då kan detta vara rätt för dig. Mediakoncept är en liten och nischad mediabyrå i centrala Örebro. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker just nu en erfaren och självgående WordPress-webbutvecklare till vårt team med erfarenhet från avancerade WordPress hemsidor.

 

Om företaget

Bolaget har varit verksamt sedan 2018 och har sedan dess hjälpt hundratals företag runt om Sverige att förbättra sin digitala närvaro. Vi arbetar med en bred portfölj av tjänster, inklusive digital marknadsföring som Google och sociala medier, webbutveckling, branding och fotografering.

Sedan start har vi alltid prioriterat ett nära och personligt samarbete med våra kunder och fungerar som en förlängd arm eller en extern marknadsavdelning. Vårt arbetssätt präglas av att arbeta långsiktigt och på djupet bygga kunskap och förståelse kring våra kunders verksamhet. Det som gör oss unika är vår nisch. Vi vänder oss idag primärt till produktbolag och varumärken inom ett specifikt urval av branscher.

Byrån har ett starkt affärsfokus och för oss är det väldigt centralt att hjälpa våra kunder att växa med hjälp av marknadsföring. Vi hjälper kunden att öka sina marknadsandelar och samtidigt bygga sitt varumärke. Många av våra kunder är expansiva bolag med produkter som de både vill och kan sälja mer av, samt att de finns på en marknad som de inte ännu till fullo tagit del av.

Idag arbetar vi även med allt fler internationella bolag. Detta ger oss en stor potentiell marknad att växa in i och ger samtidigt byrån ett varierande, flerspråkigt och spännande kundunderlag.

 

Om tjänsten

Du blir en del av ett litet marknadsföringsteam bestående av både kollegor på plats såväl som olika underleverantörer. Tjänsten innebär att du kommer att ha ansvar både för ett antal av byråns kunder och för interna projekt. Du arbetar huvudsakligen självständigt men även i grupp. Arbetet ger dig stor frihet att skapa olika designkoncept och funktioner för våra kunder. Vi arbetar främst i WordPress, men arbete i andra system förekommer. Det innebär att du bör ha ett bra sinne för struktur och vana att arbeta med olika programmeringsspråk som HTML, CSS, PHP och Java. Med målet att skapa tillväxt och ökad funktionalitet för kunderna har du tillgång till flertalet olika resurser för att lyckas i rollen. Detta inkluderar designstöd, specialisthjälp från underleverantörer och AI-verktyg. Arbetet handlar till stor del om att bygga, vidareutveckla och uppdatera hemsidor, samt sekundärt även om att hjälpa till med marknadsföringsinsatser.

Arbetet är tidvis mycket varierande med stor variation på projekt, stora som små. Tjänsten innebär att du har många bollar i luften samtidigt, vilket kräver en hög problemlösningsförmåga. Det är även viktigt att du drivs av att se dina insatser göra en märkbar skillnad för kunderna. Tjänsten innebär också att du på sikt blir insatt i flera olika typer av branscher och produkter.

 

Arbetsuppgifter

Som WordPress-webbutvecklare kommer din huvuduppgift vara att designa och vidareutveckla hemsidor. I övrigt kommer dina viktigaste ansvarsområden att vara följande:

 • Skapa speciallösningar utifrån våra kunders önskemål
 • Designa grafiskt innehåll i Photoshop
 • Sökmotoroptimera hemsidor och inlägg
 • Göra research och läsa på om kundernas produkter och branscher
 • Kontakt med kunder kring ovanstående
 • Arbete med företagets egen hemsida och marknadsföring

 

Vem vi söker

Vi söker dig som anser att du enkelt kan forma webbmiljön utifrån din vilja, och som samtidigt är van vid att testa dig fram för att hitta lösningar. Utöver erfarenhet är envishet en viktig egenskap för att lyckas i rollen. Du anser att du är snabbtänkt och du gillar att lära dig nya saker. Med de olika programmeringsspråken som redskap kan du skapa snygga och välfungerande sajter. Du kanske jobbar med något liknande idag, men söker en mer stimulerande tjänst där du kan få påverka och skapa mer.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta på en byrå sedan innan samt att du har arbetat som WordPress-webbutvecklare eller motsvarande. Det är även meriterande om du har arbetat med webbplattformar, marknadsföring eller bilddesign sedan innan, då detta är en del av det dagliga arbetet i den här tjänsten.

Som person är det viktigt att du kan ta egna initiativ med företagets mål i åtanke, samtidigt som du kan och vill jobba självständigt. Du är kreativ i grunden, lite av en problemlösare, och har ett öga för detaljer. Du har stor yrkesstolthet, vill leverera kvalitet och gillar att använda din förmåga för att få skapa något eget – från början till slut.

Personliga egenskaper:

 • Du är driven och har hög arbetsmoral
 • Du är nyfiken och snabblärd
 • Du har en förmåga att periodvis arbeta under press
 • Du har en god förmåga att skapa och bibehålla relationer
 • Du ser dig själv som en problemlösare
 • Du är noggrann

 

Dina erfarenheter och kompetenser

 • 2-3 års arbetslivserfarenhet av WordPress-utveckling
 • Erfarenhet av sökmotoroptimering, Google Ads eller sociala medier-marknadsföring
 • God kunskap inom HTML, CSS, PHP och JavaScript
 • God kunskap inom WordPress, WooCommerce eller motsvarande
 • Kunskap inom Photoshop eller liknande bildredigeringsprogram
 • Flytande svenska och engelska, både i tal som skrift.

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga en stor del av fokuset på dina personliga egenskaper såväl som på din utvecklingspotential.

 

Följande är även meriterande

 • Erfarenhet av Google Analytics och analys av trafik
 • Erfarenhet av att arbeta i Mac-datorer
 • Erfarenhet av att arbeta med SEO-verktyg för analys av sökord. (Google search console, Ahrefs, Semrush, m.fl.)
 • Erfarenhet av konverteringsspårning
 • Språkkunskaper inom något av följande språk: Tyska, finska, danska, norska
 • Möjlighet att skicka exempel på WordPress-hemsidor, system eller funktioner du har tagit fram.

 

Vi erbjuder

Hos oss har du en viktig roll i ett engagerat team. Som anställd på en mindre mediabyrå är du delaktig i planering, kan påverka och få din röst hörd. Vi prioriterar att kunna ha kul på jobbet och koppla av emellanåt. Med flera loungeutrymmen och eget biljardrum blir rasterna lite trevligare. Genom vårt centrala läge ligger flertalet restauranger och mataffärer bokstavligen runt hörnet.

Du kommer få mycket stöttning och vi är väldigt måna om din löpande utveckling, både i tjänsten och i övrigt. Detta innebär bland annat löpande utbildningar i olika programvaror och arbetsmetoder samt generell kompetensutveckling.

Du har stort eget ansvar för dina projekt och har möjlighet att jobba med insatser som gör stor skillnad för välkända svenska och internationella bolag. I denna tjänst får du möjligheten att använda din kreativa förmåga, vara lösningsorienterad och att tänka utanför boxen.

Tjänsten börjar som en provanställning och kan gå över i en fast anställning.

Som fast anställd har du:

 • Avsättning till pensionsfond enligt ITP
 • Försäkring
 • Friskvårdsbidrag
 • Betald semester

 

Övrig info

Tillträde: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Provanställning med möjlighet till fast anställning
Ort: Örebro
Antal platser: 1

Adress
Slottsgatan 8a, 703 61 Örebro

 

Ansökan

Låter det intressant?
Om det känns passande för dig vill vi gärna att du hör av dig. Ansök så snart som möjligt för att inkluderas tidigt i processen, då vi tillämpar löpande tillsättning.

Ansök genom formuläret nedan eller skicka ett mejl med CV och personligt brev till:

jobb@mediakoncept.se

Vid frågor om tjänsten kontakta: Robin Sjögren på robin@mediakoncept.se

Sök tjänsten WordPress-webbutvecklare